Bulgaristan Şantaj Çetesi

Bulgaristan şantaj çetesi son zamanlarda arama motorlarında sıkça aratılan anahtar kelimelerin arasında. Peki neden?

Teknolojinin gelişmesiyle beraber iletişimin ve veri paylaşımının oldukça kolay ve yaygın hale gelmesi aynı oranda dünya üzerinde gerçekleşen şantaj vakalarının ve şantajcıların sayısını da arttırmıştır. Türkiye’de görülen, sosyal medya uygulamaları üzerinden gerçekleşen şantaj suçunun çeşitli görünüş şekilleri Bulgaristan, Fas, Fildişi Sahilleri başta olmak üzere farklı ülkelerden yapıldığını görüyoruz.

Yukarıda saydığımız ülkeler bazında değerlendirme yaptığımızda, Türkiye’de görülen şantaj suçlarının çoğunluğunun Bulgaristan şantaj çetesi tarafından yönetildiğini görüyoruz. Bu durum, sosyal medya kullanıcısı olan belli kriterdeki kişiler açısından şantaj tehlikesini günbegün arttırmakta.

Bu makalede Bulgaristan şantaj çetesi diğer ülkelerden yapılan şantaj türlerinden ayırt edici özelliklerinden, bu şantaj çetesinin eylemlerinden korunma ve kurtulma yolları, Topo Hukuk Bürosu’nun Bulgaristan şantaj çetesi mağdurlarına sağlamış olduğu nitelikli hizmet fırsatları ve ihtiyacınız olan diğer tüm bilgilerden bahsediyor olacağız. Konu hakkında detaylı bilgi edinmek için “Bulgaristan Şantaj Çetesi” başlıklı makalemizi okumaya devam edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bulgaristan Şantaj Çetesinin Ayırt Edici Özellikleri

Bulgaristan şantaj çetesi olarak anılan, sosyal medya uygulamaları üzerinden yapılan şantajın Bulgaristan’da bulunan kişiler tarafından yönetildiği şantaj türünü, suçun diğer işleniş şekillerinden ayıran bazı farklı noktalar bulunuyor. Fas şantaj çetesi ile benzer suç işleme sistematiğine sahip olan bu suç çetesinin mağdurlarla iletişimdeyken Fas-Morocco şantaj türünde gördüğümüz şekilde İngilizce değil, kırık bir Türkçe kullandığını görüyoruz.

Bu çeteler, kendilerini kadın olarak tanıtan, sahte sosyal medya hesaplarında kadın profilleri kullanan ve yukarıda da söylediğimiz üzere kötü bir Türkçe kullanan kişilerden oluşmakta. Mağdurlarla iletişimde yine bu nitelikteki önceden hazırlanmış sessiz kadın videoları kullanıyorlar. Bu videoların mağdura izletilmesi, mağdur tarafında bir güven hissi yaratıyor ve mağdurun karşısında gerçek bir insan olduğu izlenimini veriyor.

Mağdur profiline baktığımızda farklı gelir ve eğitim düzeyindeki erkek bireylerin hedef oluşturduğunu görmekteyiz. Bununla birlikte, gelir düzeyi yüksek olan meslek sahibi erkeklerin diğer kişilere nazaran çok fazla mağdur edildiği de istatistiklerle ortaya çıkmaktadır.

Suçun işleniş şekli, paranın Western Union gibi sistemler üzerinden istenmesi gibi hususlar ise “Facebook Şantaj”, “Skype Şantaj”, “Instagram Şantaj”, “Messenger Şantaj” gibi çeşitli şantaj türleriyle aynı özellik taşıyor.

Bulgaristan Şantaj Çetesinden Korunma ve Kurtulma Yolları

Bulgaristan şantaj çetesi tarafından yapılan şantajdan kurtulmanın en önemli yolunun yapılan şantaja taviz vermemek olduğunu söylemek gerekir. Dünya üzerinde gerçekleşen şantaj vakalarına baktığımızda, profesyonel bir destek almadan, şantajcıların taleplerini yerine getirerek bu durumdan kurtulmaya çalışan mağdur sayısının çok fazla olduğunu görüyoruz. Sonucu tahmin etmek ise ne yazık ki çok zor değil. Yapılan şantaja taviz verip, Bulgaristan şantaj çetesi gibi suç çeteleri tarafından istenilenleri yerine getiren kişilerin daha büyük taleplerle ve tehditlerle karşılaştığını görüyoruz. Burada yapılması gereken en önemli şey şantaja taviz vermekten ziyade profesyonel bir ekipten yasal ve teknolojik destek alıp şantajın önüne geçmektir.

Bulgaristan şantaj çetesinden korunmanın yollarına baktığımızda ise diğer şantaj çetelerinden ve şantaj suçunun diğer görünüş biçimlerinden korunmanın yollarıyla benzer tedbirlerin yer aldığını görüyoruz. Özel yaşamın gizliliğini korumak, sosyal medya hesaplarında yapılan fotoğraf, video gibi içeriklerin yabancılar ile paylaşılmaması, gerçek hayatta tanınmayan kişilerden gelen takip, arkadaşlık, mesaj isteklerinin kabul edilmemesi gibi tedbirlerin bu suç çetesinden korunmada büyük etkiye sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Topo Hukuk Bürosu’nun Konu Hakkında Verdiği Hizmetler

Topo Hukuk Bürosu olarak, kurulduğumuz 2015 yılından bu yana Bulgaristan şantaj çetesi tarafından mağdur edilen müvekkillerimizin hem yasal haklarını hem de itibarlarını korumak adına uzman ekibimizle nitelikli ve bu alanda öncü bir hizmet sağlamaktayız. Şantaj konusunda hizmet veren hukuk departmanımızla tüm yasal süreci sizin adınıza takip ederken, teknoloji departmanımız ile paylaşılan veya paylaşılması muhtemel içeriklerin takibini yaparak itibarınızı korumaktayız.

Bulgaristan şantaj çetesi tarafından yapılan şantajın mağduru olduysanız, ekibimizden teknolojik ve yasal destek almak istiyorsanız ya da yalnızca Bulgaristan şantaj çetesi konusu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Şantaj için ne yapılmalı?

Şantaj suçu son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız, mağdur sayısı oldukça fazla olan suç türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişilerin sosyal hayatlarını direkt olarak etkileyen bu suç türünün mağdurlarının hem manevi hem de ciddi maddi kayıplar yaşadığını görüyoruz. Bu konuda yapılabilecekler ve alınacak tedbirler için ilgili makaleler kısmına göz atabilirsiniz.

2. Şantaj neden yapılır?

Bulgaristan şantaj çetesinin çeşitli sebeplerle mağdurlara ulaştığını ve çeşitli talepler yönelttiğini görüyoruz. Burada ana etken yapılan şantajın türü. Eski sevgili şantajı olarak adlandırdığımız şantaj türünde biten ilişkinin devamı ya da cinsel münasebet talebiyle karşılaşıyoruz. Bulgaristan şantaj çetesi gibi çeteler tarafından sosyal medya uygulamaları üzerinden yapılan şantaj suçunda ise genellikle para talep edildiğini görmekteyiz.

3. Bulgaristan şantaj çetesi tarafından yapılan şantaj nasıl ispat edilir?

Bulgaristan şantaj çetesi tarafından yapılan şantaj suçunun ispatı yasal hakların korunması konusunda oldukça önemlidir. Şantajcı ile mağdur arasında yapılan görüşmelerin, konuşmaların kayıtlarının alınması, karşı tarafa herhangi bir ödeme yapılmışsa bu ödemeye ilişkin makbuz ve dekontların saklanması yoluyla şantaj suçunun ispatı mümkün olabilecektir.